Jobba med musik

Drömmer du om en karriär inom musik?

Samtliga vinnare av Polarpriset är erkända musiker eller institutioner där hårt jobb och stor passion för musiken ligger bakom framgångarna.

Delar du deras musikaliska passion? Då kan vi tipsa dig om olika vägar för att nå drömjobbet som musiker, musikproducent eller musiklärare.

Jobba som musiker

Är din dröm att få stå på scen, skriva egen musik och förmedla din fantastiska talang till omvärlden? För dig som vill bli musiker krävs det förstås en särskild begåvning i sång eller instrument och en vilja att jobba hårt för att nå ditt mål.

En bra väg att ta är att först gå en musikutbildning där du kan utveckla dina färdigheter och skapa kontakter med likasinnade. För dig som känner dig redo att möta arbetslivet ger vi dig en bra samlingssida för lediga musikerjobb.

Jobba som musikproducent

Vill du jobba bakom spakarna och styra låtens produktion? På dagens musikscen är musikproducenten ofta minst lika känd som artisten. Och rollen är utan tvekan minst lika viktig.

Vi har tagit fram en samlingssida för utbildningar i musikproduktion för dig som söker kunskaper i alltifrån ljudmixning till komposition. Letar du efter lediga jobb som musikproducent hittar du flera tjänster på sidan nedan. Vem vet, kanske är du nästa Max Martin?

Jobba som Musikpedagog/Musiklärare

Brinner du för att lära andra om musik och vill jobba som musikpedagog/musiklärare? I rollen som musiklärare lägger du grunden för dem som har ett stort musikintresse och vill nå sina mål och drömmar om ett jobb inom musik.

Har du relevant utbildning för att söka jobb som musikpedagog/musiklärare eller vill utbilda dig och vara med och utveckla talanger för framtida jobb inom musikbranschen? Klicka dig vidare på sidorna nedan för att söka jobb/utbildning.